Через 72 роки після трагедії: Тихий океан відкрив ще одну таємницю (фото)

На дні Тихого океану знайшли американський крейсер "Індіанаполіс", який затонув там 72 роки тому

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN. Відзначається, що корабель виявила команда на чолі із співзасновником Microsoft Полом Алленом на глибині понад 5,3 км.

"Індіанаполіс" був затоплений торпедою з японського підводного човна в останні дні Другої світової війни всього за 12 хвилин. Це унеможливило відправку сигналу лиха або розгортання рятувального обладнання.

Перед атакою, 30 липня 1945 року, він встиг завершити секретну місію, доставивши компоненти атомної бомби, скинутої на Хіросіму. Це поклало край війні в Тихому океані.

Більшість з 1196 моряків і морських піхотинців загинули в океані від зневоднення та нападів акул.

Катастрофа крейсера увійшла в історію ВМС США як найбільш масова загибель особового складу (883 людини) в результаті одного затоплення.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...