Будьмо обережні: Як не погладшати у відпустці

​Я вже розповідала історію, як після двомісячного жорсткого дефіциту калорій поїхала на море і набрала там просто колосально.

У вас, напевно, теж була така халепа. Тренуєшся весь рік, намагаєшся дотримуватися режиму харчування, перед морем вигадуєш інтенсивчик для схуднення... А за якийсь тиждень-два втрачені кілограми повертаються. Патріоти України передають авторську публікацію Уляни Депутовіч про підводні камені "відпускного харчування".

А все тому, що відпустка у нашій уяві постає часом, коли можна все й одразу. Мовляв, весь рік стараюся, працюю, тренуюся, не їм непотребу – пора відірватися.

Через такий відрив і наслідки можуть бути плачевними. Тому розкажу вам декілька правил, які допоможуть не приїхати додому милою засмаглою пампушкою.

Поставте собі ліміт на шкідливі продукти – одне морозиво в день у першій половині дня. Або одне тістечко на сніданок.

Контролюйте апетит. Не нападайте на all-inclusive. Коли бачите щось смачненьке, прислухайтесь до свого організму: чи хочете ви їсти? Голод і апетит – різні речі, пам’ятаєте? Якщо ви голодні – підіть пообідайте, якщо відчуваєте «гостру потребу тортика чи морозивка» – згадайте про свій ліміт. Вже їли? Отже, почекаємо до завтра.

Багато моїх знайомих дівчат кажуть, що на відпочинку їли хіба фрукти, а зайву вагу все одно привозять. Не робіть таких помилок. Фрукти – це теж прості вуглеводи, в яких купу непотрібного цукру. Тому їжте їх в міру.

Заповніть свій час. Будьте активними. Сходіть на розважальні програми, поїдьте на екскурсію, відвідайте танці. Нічогонеробіння – це круто, але якщо будете весь відпочинок лежати на пляжі і їсти, самі знаєте, до чого це приведе.

Пийте більше води. Це і корисно для організму у спеку, і шлунок на декілька хвилин заповнить. Менше хотітимете їсти.

Не зловживайте алкоголем. Це пусті калорії, які точно підуть в жир. Навіть при правильному харчуванні можете набрати декілька зайвих кіло, якщо будете ласувати коктейлями (а там і спирт, і цукор).

Бережіть своє здоров’я! І гарної відпустки!

Автор: Уляна ДЕПУТОВИЧ

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.