Британські вчені довели, що пиво - це рідкі ліки

Ну нарешті!

Хмільні ліки. Фото: rusjev.net

З похмілля, коли голова розколюється, навколишні предмети розпливаються, а в шлунку наче хтось скаче то вгору, то вниз, думка про знеболювальні препарати здається рятівною, констатують факт Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Але, згідно з новим дослідженням, опублікованим в Journal of Pain, випробуваний народний засіб дає кращий ефект, ніж ліки. Мало того, "два пива" полегшує біль не тільки при похміллі, але практично в будь-яких випадках, в яких ми звикли пити таблетки.

Провівши 18 експериментів, вчені з Гринвічського університету в Англії довели, що вживання двох пінт пива (англійська пінта - 0,56 літра) зменшує "больовий дискомфорт" на третину. З наукової точки зору це пояснюється тим, що, збільшуючи вміст алкоголю в крові на 0,08%, ви підвищуєте больовий поріг, зменшуючи таким чином чутливість до болю "в помірному або значному обсязі", пояснюють дослідники в інтерв'ю лондонській газеті "Індепендент".

"Наші висновки показують, що спиртне є ефективним анальгетиком, воно забезпечує клінічно суттєве зниження показників інтенсивності болю, що може пояснити зловживання алкоголем у пацієнтів з хронічними болями, попри його потенційні наслідки для здоров'я в довгостроковій перспективі, - говорить керівник дослідження доктор Тревор Томпсон. - Алкоголь можна порівняти з опіоїдними препаратами, такими як кодеїн, і його ефект сильніше, ніж у парацетамолу ".

Втім, вчені нагадують, що цей ефект спиртного аж ніяк не означає його загальної користі для організму і що вживаючи спиртне, завжди треба пам'ятати про негативні наслідки для здоров'я.

"Якби вдалося зробити подібний алкогольний препарат без побічних ефектів, ми отримали б засіб, що перевершує теперішні ліки", - говорять дослідники.

Згідно з рекомендаціями британського МОЗ, слід вживати не більше 14 "одиниць" алкоголю в тиждень як для чоловіків, так і для жінок, що означає 6 пінт пива або шість 175-мілілітрових склянок вина.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...