Brexit штовхає Британію у "митний союз"

​Уряд Британії запропонує Євросоюзу "тимчасовий митний союз" на перехідний період після виходу з ЄС.

Про це йдеться в документі з викладом позиції Лондона, який буде офіційно опублікований 15 серпня, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

У спільній статті міністра фінансів Філіпа Хеммонд і міністра торгівлі Ліама Фокса, яка вийшла на вихідних, говорилося про те, що митний союз ЄС країна в результаті покине.

Однак в новому документі уряду зазначено, що Британія з березня 2019 року, коли закінчується термін переговорів по Brexit, запропонує встановити "тимчасовий митний союз". В рамках цього утворення торгівля з ЄС буде тривати на колишніх умовах, але Лондон зможе почати торговельні переговори з країнами, які не входять до Євросоюзу, на що зараз, залишаючись його членом, він не має права.

Після закінчення періоду тимчасового митного союзу за взаємною домовленістю або встановлять новий митний кордон з ЄС - при цьому в британському уряді зазначають, що прагнуть максимально спростити оформлення вантажів, - або сторони укладуть нове "партнерство" взагалі без митного кордону.

У Лондоні впевнені, що таким чином бізнесу після Brexit доведеться пристосовуватися до нових умов всього один раз.

Документ про митний союз стане першим з числа угод, в яких британський уряд оголосить свою позицію на переговорах про вихід з ЄС. У середу, 16 серпня буде опублікована наступна з них, присвячена єдиному сухопутному кордону Сполученого Королівства - між Північною Ірландією і Ірландською Республікою.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...