Безкоштовні фільми українською просто неба показують у Вінниці

Чудова приватна ініціатива.

Як тільки починає темніти на площі біля кав’ярні «Чорна кішка — білий кіт» з’являється проектор та чорні піддони для сидіння чи навіть лежання, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дитяча мрія власника кав’ярні «Чорна кішка – білий кіт» стала реальністю для вінничан, які давно хотіли мати імпровізований кінотеатр на вулиці.

Буквально вчора у Вінниці відкрився новий кінотеатр – під відкритим небом та безкоштовний, а фільми у ньому показуватимуться лише українською мовою. Ідея створення такого «вільного кінозалу» належить власнику кав’ярні «Чорна кішка — білий кіт» Валерію Сиверчуку. Як виявилось, все це рефлексії з дитинства.

"Ми з батьками жили в кімнаті на 12 квадратів у гуртожитку без зручностей, а телевізори були недоступні для сім’ї з двох молодих лікарів. Але були сусіди, що виносили ввечері свій телевізор надвір, ставили на два стільці та дивились всім гуртожитком", – розповідає Валерій.

У новому кінотеатрі поки показуватимуть переважно старі радянські/українські фільми з інтелектуальним змістом, які є у вільному доступі і лише українською мовою. Власники хочуть показувати більше соціальне, історичне та документальне кіно, а також авторські короткометражки, проте для цього потрібно або купувати ліцензії, або домовлятися із режисерами. Валерій Сиверчук говорить, що буде вдячний, якщо вінничани допоможуть із наповненням кінотеатру саме українськими, сучасними стрічками.

"У будь-якому випадку ми не показуватимемо бойовики, трилери чи інший мас-маркет. Хотілось би на площу перед Універмагом привести публіку, яка шукає інтелект-кіно та спілкування під зірками", кажуть у кафе.

Загалом імпровізований кінотеатр може вмістити близько 500 осіб, адже завдяки великому екрану фільм можна побачити майже із кожної точки площі, окрім цього є 20 імпровізованих «диванів», збитих із європіддонів та пофарбованих чорною фарбою.

Точний час показів поки організатори сказати не можуть, але орієнтовно о 21.00 на екрані з‘являтимуться відеоролики українських артистів, а з 22.00 — кіно. За хорошої погоди, кінотеатр працюватиме щоденно.

ФОТО ЗІ СТОРІНКИ КАВ’ЯРНІ «ЧОРНА КІШКА – БІЛИЙ КІТ»
Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...