Астрономи в одному кроці від виявлення нової великої планети

​Іспанські вчені з Мадридського університету Комплутенсе, за допомогою нової технології, можливо, знайшли дев'яту планету нашої Сонячної системи.

Як повідомляють Патріоти України з посиланням на The Independent, дослідники не можуть бачити планету безпосередньо, оскільки вона знаходиться за Плутоном, на дуже великій відстані.

Саме тому вони аналізували інші дані, що вказують на можливе існування великої планети. Зокрема, нове дослідження іспанської команди довело, що інші космічні об'єкти структуровані і систематизовані таким чином, як ніби поруч з ними знаходиться велика планета.

Більш того, вчені побачили, що інші об'єкти взаємодіють з потенційною нової планетою.

У січні 2016 року два відомих планетолога, Браун і Костянтин Батигін оголосили про те, що їм вдалося обчислити положення загадкової "планети ікс" - дев'ятої планети Сонячної системи, віддаленої від Сонця на 41 мільярд кілометрів і що важить в 10 разів більше, ніж Земля.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...