Американський мільярдер дав свій прогноз найближчого майбутнього людства

І малює його контрастними фарбами.

Фото: obozrevatel.com

Знаменитий американський підприємець, громадський діяч, філантроп, а також один із засновників Microsoft Білл Гейтс неодноразово висловлювався про майбутнє людства. Деякі його прогнози називають пророчими. Так, наприклад, у 1999 році він передбачав появу сайтів з порівнянням цін на товари, смартфонів, соціальних мереж і спамерських пошукових роботів.

Патріоти України разом з Нескучные новости пропонують сім важливих прогнозів про майбутнє від Білла Гейтса.

1. Загибель людей через патоген

У наступні 15 років 33 млн осіб можуть померти через патоген. На конференції з безпеки в Мюнхені в цьому році Гейтс попередив, що "епідеміологи говорять про патоген, що швидко поширюється повітряно-крапельним шляхом, який може вбити більше 30 млн чоловік менше ніж за рік".

На його думку, це може бути пов'язано з мутацією, аварією або терористичними загрозами.

Хоча це може здатися дурним, аналогічні події відбувалися і раніше: найочевидніший приклад - Чорна Смерть або чума, яка знищила майже третину Європи в середині XIV століття, а в 1918 році іспанський грип знищив від 50 до 100 млн осіб.

2. Африка буде самостійно забезпечувати себе продуктами харчування

Гейтс вважає, що Африка досягне цієї мети внаслідок ряду структурних змін: використання кращих добрив і збільшення врожаїв дозволять поліпшити харчування населення, що призведе до підвищення продуктивності.

Зміни, що відбуваються в інфраструктурі, такі як збільшення ширини автомагістралей, що сполучають виробничі зони з зонами розподілу в Гані, і закриття контрольно-пропускних пунктів, що викликають затримки в транспортуванні в Сенегалі. У міру поширення телефонного зв'язку буде поліпшуватися інформаційний обмін та отримання інформації про прогноз погоди і ринкових цінах.

3. Життя малозабезпечених людей зміниться завдяки мобільного банкінгу

Електронні банківські системи дозволять малозабезпеченим людям зберігати і захищати гроші в цифровій формі: в своєму щорічному листі від 2015 року Гейтс сказав, що "до 2030 року 2 млрд людей, у яких сьогодні немає банківського рахунку, будуть зберігати гроші і проводити оплату за допомогою своїх телефонів ".

4. До 2035 року не залишиться бідних країн

Гейтс говорить про те, як змінився світ за останнє сторіччя - відбувся перехід від світу, розділеного на Радянський Союз, західних союзників і "всіх інших" до світу, який ми бачимо сьогодні. Потенціал змін величезний. У 2014 році він писав, що "допомога - це фантастичні інвестиції, і ми повинні робити більше. Це дуже ефективно зберігає і покращує життя, закладаючи основу для ... довгострокового економічного прогресу".

5. До 2030 року відбудеться прорив в області чистої енергетики, що стане революцією нашого світу

У 2016 році Гейтс не акцентував увагу на якому-небудь з існуючих способів використання відновлюваних джерел енергії. Але він вважає, що ключовим моментом - це інвестування в молодь. Він уже інвестував $ 2 млрд в альтернативні технології.

6. Багато спеціальностей зникнуть через автоматизацію

В інтерв'ю Quartz Білл Гейтс, як це роблять багато лідерів індустрії, бачить світ, в якому на роботі людей замінюють роботи.

Однак Гейтс зазначив, що з великою ймовірністю буде збільшуватися фінансування робочих місць, на яких можуть працювати тільки люди, наприклад, догляд за людьми похилого віку або робота з дітьми.

7. Поліомієліт може бути усунутий до 2019 року

У 2013 році Білл Гейтс говорив про статистичні дані, які свідчать про те, що поширеність поліомієліту знижується і у даний час проблема існує тільки у трьох країнах світу.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...