Американські конструктори створили робота музиканта та композитора одночасно (видео)

Дослідники з Технологічного інституту Джорджії представили нову модель робота-музиканта з чотирма руками по імені Shimon.

Він грає музику власного твору, для чого використовуються технології штучного інтелекту і машинного навчання. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Робот Shimon являэ собою, якщо можна так висловитися, ударника, тільки замість двох рук у нього чотири, що дозволяє виконувати більш складні мелодії. Під час початкового процесу навчання вчені дали роботу «послухати» понад 5 тисяч музичних композицій від Бетховена і Баха до «Бітлз» і Леді Гаги. Крім того, систему навчили основним акордіам, нотам і більш ніж двом мільйонам окремих музичних фрагментів ", - вказується в публікації.

На початку своєї «кар'єри» робот був здатний «придумувати» лише монофонічні мелодії, але з часом композиції ставали все більш складними, що складаються вже з послідовності різних акордів і переходів між ними. При складанні кожної нової композиції система ШІ робота відразу складає цілісну картину готового твору і виконує його поетапно, поки не буде отримано прийнятний результат. Визначивши основні параметри початкових даних, робот становить відразу безліч варіантів свого майбутнього твору і вибирає з них найбільш гармонійний.

Як наголошується, в майбутньому дослідники планують далі розвивати творчі здібності робота. Вчені планують дещо змінити ПО робота, а також «згодувати» йому ще більше композицій для того, щоб ще більше поліпшити фінальну якість мелодій.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...