Амбітна мета: Конструктори почали розробку авто на сонячній енергії

Lightyear One можна буде придбати у 2019 році за орієнтовною ціною €119 тис.

Перший "сонячний" електрокар Lightyear OneАвтомобіль живиться чистою сонячною енергією і при хороших умовах зможе їздити місяцями без підзарядки, що є унікальною здатністю. За день батареї можуть накопичувати стільки енергії, щоб машина спокійно їздила вночі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Lightyear One зможе проїжджати до 20 тис. км на рік, живлячись лише сонячною енергією.

Кількість пройдених кілометрів в рік залежить від інтенсивності сонячного світла і кількості ясних днів. Наприклад, на Гаваях виключно на сонячній енергії автомобіль за рік зможе проїхати 20 000 км, в Нью-Йорку — 14 000 км, а в Амстердамі — 10 000 км. Технічні подробиці про автомобіль Lightyear One тримаються в секреті.

Тим не менш, Solar Team Eindhoven вже почала приймати попередні замовлення. Бажаючим придбати машину потрібно внести депозит €19 тис. Перша партія з десяти транспортних засобів буде випущена у 2019 році, а у 2020 році голландці планують зібрати 100 автомобілів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...