"5 хвилин до війни": Катар заблокований з моря, суші і повітря

Війни починалися і з меншого.

Фото: rusjev.net

Менше тижня тому Саудія та її союзники оголосили блокаду Катару - в морі, на землі і в повітрі. За цим послідувала серія хаотичних дипломатичних маневрів, головну роль в яких зіграв Кувейт, нагадують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

І якщо цього було недостатньо, в війну може виявитися втягнутою Туреччина - близький друг Катару, й Іран.

Багатий природними ресурсами Катар унікально вразливий. Це - одна з найбагатших країн світу, яка намагалася грати в реал політик за допомогою таких сумнівних інструментів, як "Брати-Мусульмани" і Al-Jazeera.

У Катарі, країні з населенням в 2,5 мільйона чоловік лише 300 тисяч - громадяни емірату. Це приблизно дорівнює населенню Сент-Луїса, Міссурі. Велика частина продовольства імпортується, 30-40% - через Саудівську Аравію.

У Катарі розміщені дві американські військові бази - Аль Удейд - найважливіший американський центр логістики та постачання на Близькому Сході, і Ас-Сайлен, де знаходяться важливі американські склади і яка використовується для сил швидкого розгортання в регіоні.

Сама по себе катарская армия плохо подготовлена для того, чтобы отбить любую атаку. Она слишком мала. На 2016 год у Катар было 18 боевых самолетов, из них 12 – французские Mirage 2000. У Катара есть шесть тренировочных самолетов Alpha Jet, способных выполнять задачи близкой поддержки сухопутных сил.
ВМС Катара построены вокруг семи скоростных катеров класса Vita, поставленных Британией, и трех французских катеров Combattante III. Каждый из катеров обоих классов оснащен восемью противокорабельными ракетами Exocet. дна батарея береговой обороны оснащена 12 ракетами Exocet.
На военной службе в стране – 11 800 человек, из них 8 500 – в армии. Бронетанковая бригада оснащена 30 французскими танками AMX-30, сконструированными в 60-х годах.

В конце 2016 Катар начал получать германские танки Leopard 2A7, 16 из них якобы были сняты с хранения после начала нынешнего кризиса.

В распоряжении сухопутных частей – около 300 разведывательных машин, бронетранспортеров и бронированных автомобилей, большинство – французского производства. У Катара – 91 орудие различных калибров. Катар также находится в процессе получении 24 155-мм германских гаубиц PzH 2000.

Это все, чем Катар может физически противостоять Саудовской Аравии, в распоряжении которой – одна из самых больших и хорошо экипированных армий Ближнего Востока. Следует учитывать и тот факт, что в прошлом Саудия и проявляла готовность к интервенциям – и совершала их. С марта 2015 она увязла в Йемене, в 2011 саудовские танки и бронетранспортеры вкатились в Бахрейн, и в 1995, после дворцового переворота, приведшего на престол родителя нынешнего эмира, шейха Хамад а-Тани, саудовское вторжение в Катар было остановлено в последний момент.

Але надія завжди залишається.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У серіалі українського телеканалу знявся актор-колаборант - ЗМІ

вівторок, 7 травень 2024, 19:51

У квітні 2024 року на українському телеканалі ICTV2 відбулася прем'єра серіалу "Подвійні ставки". У серіалі одну з ролей зіграв актор з Маріуполя Дамір Сухов, який виявився колаборантом, інформують Патріоти України. "Подвійні ставки" - це 8-серійна кри...

Цивілізований світ шокований: Патріарх Кирило побажав Путіну "правити до кінця світу" (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 19:27

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) побажав російському диктатору Володимиру Путіну перед його так званою інавгурацією, правити вічно, а також вкотре благословив вбивати українців. Відповідне відео з'явилося у мережі, передають...