1000 км - такий пробіг обіцяють німці електрокарам завтрашнього дня

Технологія вже на стадії практичного втілення.

Фото: rusjev.net

Електромобілі стають ефективнішими, але проблема запасу ходу і раніше гальмує індустрію. Багато в чому це відбувається через те, що для містких батарей потрібно занадто багато місця, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені з Товариства Фраунгофера пропонують альтернативну технологію, яка, за їх описами, дозволить компаніям збільшити пробіг електромобілів до 1000 км.
Кожен електромобіль, в залежності від марки, забезпечують енергією від сотень до тисяч окремих акумуляторних осередків.

Кожна з них поміщена в корпус, який через клеми й проведення з'єднує її з автомобілем. Їх робота контролюється датчиками. У підсумку, на дроти, датчики і особливості розміщення витрачається до 50% місця, займаного батареями. При цьому, чим більше проміжних елементів, тим сильніше падає потужність всієї системи.

Німецькі вчені пропонують альтернативну архітектуру батарей, за якої ці осередки розташовуються один над одним. Це зменшує необхідний для корпусу і проводів простір, що дозволяє на тій же площі розмістити набагато більшу кількість батарей. При цьому струм буде протікати по всьому контуру батареї, а не по окремих її ділянках, що значно знизить опір. Нова архітектура може в перспективі дати автовиробникам запас ходу на одній зарядці до 1000 км.

Основним елементом батареї є біполярний електрод - металева стрічка, яка з кожної зі сторін містить кераміку. В результаті одна сторона - це анод, а інша - катод. І через такі стрічки батарея зберігає енергію. Вчені розробили спеціальні порошки з використанням керамічних матеріалів і ними покривають електроди. Це дозволяє створювати батареї, які можна розташувати набагато ефективніше.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...