10 небезпечних тварин, про властивості котрих мало хто знає

Коли згадуєш небезпечних тварин, на думку спадають леви, змії, носороги, крокодили та інші пазуристі, зубасті або отруйні представники фауни. До них і наближатися не хочеться, хіба що помилуватися на відстані. Інша справа олені або дельфіни, вірно?

Насправді, багато тварин, які здаються симпатичними й безпечними, цілком можуть становити загрозу для людини. І в дикому середовищі до них не варто наближатися ні за яких обставин. Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. пропонують з такими познайомитися.

Казуар - великий нелетючий птах, що нагадує суміш індика і страуса. Він харчується фруктами й насінням, але при цьому вкрай територіальний. Стривожений казуар не біжить, а кидається в бій, атакуючи ворога величезними кігтями на потужних ногах. З огляду на зрост до 2 метрів і вага близько 80 кг, казуар може покалічити й навіть убити дорослого чоловіка.Самці оленів скидають і відрощують роги щороку, і роги ці шалено гострі. Коли олені стикаються рогами один з одним, це гучне, але практично нешкідливе заняття. А ось людина часто сприймається ними як загроза, і таран рогами на повній швидкості може бути смертельний. Від диких оленів краще триматися подальше.Дельфіни - одні з найрозумніших морських ссавців, та й в цілому тварин на планеті. Відомі випадки, коли вони рятували людей, але це не означає, що у них янгольський характер. Зграя дельфінів успішно відбивається від великих акул та інших хижаків. Дражнити їх не варто ні в якому разі.Мало який дрібний хижак так само широко розселився по планеті, як звичайна лисиця. На перший погляд вона здається досить безневинною, хіба що злегка злодійкуватою. Але не варто забувати, що лисиці часто розносять сказ, а для зараження достатньо лише одного укусу.

Єноти настільки милі та кмітливі, що їх нерідко тримають як домашніх тварин. Вони широко розповсюджені по Північній Америці та трохи - в Євразії і Японії. Єнотів зазвичай недооцінюють через їх зовнішность, але вони часто кидаються в атаку навіть на людину і можуть завдати чималої шкоди гострими кігтями. Синьокольчаті восьминоги населяють прибережні води й коралові рифи Тихого океану, від Австралії до Японії. Їх тіла покриті красивим візерунком з синіх кілець, але їх ні в якому разі не можна торкатися. Синьокольчаті восьминоги - одні з найбільш отруйних істот світу, їх отрута небезпечна для людини й від неї не існує антидота.З морським леопардом досить проблематично зустрітися в дикій природі - вони живуть виключно в Антарктиці, харчуючись пінгвінами. На вигляд - тюлені як тюлені - але вони неодноразово атакували дослідників і одного разу навіть зі смертельними наслідками. Швидше за все морські леопарди не мають до людини особистої неприязні, а просто нерозбірливі в полюванні.

Існує безліч різноманітних видів папуг - від невеликих хвилястих до величезного ара. Папуги розумні, добре приручаються і мають незаслужену «клоунську» репутацію, що бува призводить до плачевних наслідків. Великі папуги мають у своєму розпорядженні міцні дзьоби і страшні кігті, які охоче пускають в справу проти кривдника.Росомаха не відрізняється зростом або вагою, але з надлишком компенсує це найгострішими кігтями, зубами й нестримною люттю. Вона здатна атакувати й перемогти навіть лося або ведмедя, що вже говорити про людину, яка невдало підвернулась. При зустрічі з росомахою не варто дражнити її, особливо якщо справа стосується їжі.

Жаби-дереволази мають дивовижне забарвлення, але крім того - отруту неймовірної сили. Індіанці використовують їх отруту, щоб змащувати голки для духових трубок. Жаби виділяють отруту через шкіру, так що найменшої подряпини на тілі людини може бути досить для зараження.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...